Susabäcken

Det var här det började för några år sedan. Det var här jag märkte av hur mycket jag älskar att bäckvandra. Året efter var vi där igen och då fick två vandrare syn på oss. Jag minns historien tydligt.

De två vandrarna stannade till, tittade ner på oss en stund, sen ropade de: ”Varför tar ni er fram där istället för på stigen?” Stigen de gick på var stundtals brant och slingrade sig upp till Åreskutan, utmed ravinen och Susabäcken.

Vandrarna studerade oss nyfiket.

Vi klättrade, hoppade, emellanåt stannade vi till för att planera nästa rörelse, besluta om vilken väg som verkade smartast och säkrast. Ibland små steg, ibland stora kliv. Stigen bredvid oss sträckte sig på sina ställen högt över våra huvuden. Jag tittade upp på dem. ”För att det är så galet mycket roligare, prova själva så får ni se”. Det kom helt spontant ur mig, och vandrarna hängde på, hela vägen upp creek trekkade vi i Susabäcken tills den brantaste delen övergick till bara berg.

Susabäcken som ringlar sig ner från Åreskutan har en speciell plats i hjärtat. När jag nu under sommaren 2021 kommer att kartlägga Sveriges bästa creek treks finns såklart Susabäcken med på listan. Så jag lovar dela med mig fler bilder, filmer, tips och kartor över min creektrekking i Susabäcken. Håll utkik på bloggen!

Här hittar du mer tips om vandringar i Åre:

aresweden.com/vandra-i-are

Lars Rodvaldr

Rodvaldr Design is a one-stop studio for everything Squarespace. Custom template designs. Setup. World-class typography. Advanced CSS tweaks. Branding. Social media integration. And, of course, person-to-person workshops.

https://rodvaldr.se
Föregående
Föregående

Jägarvila

Nästa
Nästa

Hoppy – min nya hobby