Sveriges bästa creek treks!

Då var det dags för min 10-i-topp lista! När jag gav mig in i mitt creek trekkingäventyr lovade jag att dokumentera Sveriges 10 bästa creek trekkingbäckar under sommaren 2021. Här kommer en kort film med glimtar från alla de helt fantastiska creek trekkingbäckarna.

Ojojoj vilken sommar det blev! Från Hallands bokskogar, genom Värmlands mustiga natur, Dalarnas vilda marker, Härjedalens böljande kullar och Jämtlands mäktiga berg har vi, min son och jag, utforskat, kartlagt och dokumenterat vattendrag som är perfekta för creek trekking, bäckvandring.

Det ligger mycket research och logistik bakom den här resan, men så har vi också blivit rikligt belönade av naturen. Alla de här bäckarna, åarna och forsarna som finns med här har ett gemensamt – de är ALLA HELT FANTASTISKA CREEK TREKS! Var och en unika på sitt sätt vilket gör creek trekkingen spännande och utmanande. Att gradera dem efter en 10-i-topp lista har inte varit lätt, det är en hårfin skillnad mellan dem, ibland ingen alls. Jag skulle gladeligen creek trekka varenda en igen! Det är flera saker jag väger in när jag graderar dem:

✨Hela upplevelsen

🪨Hur gått om stenar och klippblock det är

🏃🏼‍♀️Hur de skapar ett härligt “flow” i creek trekkingen

🍃Hur de överraskar mig och omringar mig med vidunderlig natur

🥾Hur varierande utmaningar de ger mig

Här kommer min 10-i-topp lista:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sveån – De sju vattenfallens å

Ullån – Den trolska kraftkällan

Stryån – Ödemarkens kronjuvel

⭐️⭐️⭐️⭐️

Kölan – Det gömda paradiset

Susabäcken – Skepnadernas ravin

Halgån – Den mäktiga ravinen

Danska Fall – Den vilda

Rällan – Ensam i vildmarken

⭐️⭐️⭐️

Kolbäcksån – Den oberäkneliga bäcken

Svanån – Djungelns lag

Nästa
Nästa

Dags att söka!